Aktuality

Optická trasa Corning® Clear Track Fiber Pathway

Optická trasa Corning® Clear Track Fiber Pathway je vysokorychlostní širokopásmové řešení, které je estetické, nenarušuje vzhled vnitřních prostor, a přitom je snadno použitelné. Obyvatelé jen těžko zjistí, že ve svém bytě či v budově takový datový rozvod vůbec mají.

Tajemství technologie Clear Track spočívá ve schopnosti mikro-replikace světla použitým materiálem, který tak umožňuje tzv. difúzní odraz světelných paprsků. Pokud na povrch takové látky dopadne světlo, je rozptýleno v mnoha úhlech tak, že instalovaná kabelová trasa pro lidské oko téměř zmizí. K benefitům technologie patří rovněž rychlá a snadná instalace prostřednictvím patentované adhezivní vrstvy, a to na prakticky jakýkoli povrch. Není potřeba lepidel, sponek, umělohmotných pásek, trubiček či lišt. Stačí odloupnout ochrannou vrstvu a přitisknout. Jakmile se přichytí, bude držet. Pro rozdílné nároky na realizaci rozvodů uvnitř bytů a společných prostor bytových jednotek jsou vyvinuty 2 typy produktů.

Optická trasa Corning® Clear Track ILU Fiber Pathway určená pro vnitřní prostory bytových jednotek používá 900 µm čiré vlákno – odolné vůči ohybu, jež lze rychle založit do vedení pomocí praktického instalačního nástroje. Vlákno pak může být zakončeno v panelu mechanickým konektorem nebo svárem v zásuvce. Díky „neviditelné“ instalaci a snadné realizaci vedení jen minimálně narušuje vzhled vnitřních prostor.

Pro rozvod optické sítě ve společných prostorách bytových domů slouží 12 vláknové mikro moduly Corning® Clear Track Hallway Fiber Pathway obsahující 12 ohybu odolných 250 µm vláken uvnitř pláště 1,8 mm. Mikro moduly jsou k dispozici v různých délkách, aby vyhovovaly instalaci v různých prostorách. Přilnavá vrstva opět umožňuje rychlou a snadnou instalaci na libovolný povrch. Není potřeba lepidel, sponek, lisovacích korunek ani řezání sádrokartonu.

Pomocí jednoduchého a šikovného nástroje se proces realizace maximálně urychlí. Jedna osoba může nainstalovat vlákno do společných prostor během hodin, nikoli dnů. Volitelný kryt Clear Track Hallway Clear Cover prodlouží životnost se zachováním zdánlivé neviditelností. Propojování tras je rovněž snadné. Box Clear Track Hallway Small Point-of-Entry se samolepícími proužky Command™ usnadňuje připevnění a vzájemné propojení vláken. Jednotlivé mikro moduly pak mohou být zakončeny v panelu mechanickým konektorem nebo svárem a propojeny tak na „živou“ datovou infrastrukturu. V prostorách, kde jsou kladeny vysoké nároky na výsledný vzhled, je toto řešení jednoznačně nejrychlejší a jednodušší, než jakákoli srovnatelná technologie. Trasy optických vláken Corning® Clear Track Fiber Pathway umožňují poskytovatelům datových služeb realizovat po prakticky neviditelné kabelové trase gigabitové širokopásmové připojení, a to jak uvnitř bytových jednotek, tak i ve společných prostorách bytových domů. Jedná se o inteligentní a stylové řešení s rychlou a snadnou instalací, kdy jediná osoba zvládne realizaci během hodin namísto dnů, a navíc s minimálním hlukem a bez obtěžování okolí.